Een spannende stap…

Mijn blog

Pffff… Nu is het ineens écht zover! Er komt een website van mij online! Ik ga schrijven over ons leven als pleegouders! Want na de informatie bijeenkomst waar ik over schreef, zijn we het hele proces gestart en inmiddels zijn we alweer jaren pleegouders! Maar hoe ga ik schrijven wat ik wil schrijven en toch de privacy van onze pleegkinderen garanderen? Hoe kan ik vertellen wat ik wil vertellen op het wereld wijde web? Al jaren droom ik ervan om te gaan schrijven en nu het ook écht gaat gebeuren blijken er ineens zoveel meer dingen waar je over na moet denken…

Begin januari…

Voorlopig laat ik de website nog even offline staan, niet omdat ik niets weet om over te schrijven, maar omdat ik het toch best wel heel spannend vind! Kan ik dit eigenlijk wel? Heb ik wel zoveel te vertellen als ik altijd denk? Zullen er wel mensen zijn die het gaan lezen? Maar als ik dan even terugdenk aan het moment dat ik aan het begin van dit alles stond, aan het begin van ons avontuur als pleegouders, wilde ik zó graag lezen. Lezen over de gewone dingen in een pleeggezin, over de kinderen en de pleegouders, over relaties en over bezoekregelingen. Hoe is die cursus die je moet doen en kun je houden van een kind dat niet jouw DNA heeft?

En dus ga ik schrijven! Sommige weken lijken we nét een normaal gezin, zijn we druk met de gewone kinderdingen, plakken we pleisters, geven flesjes en verschonen luiers. Andere weken lijkt het soms net alsof we in een slechte film spelen. Dingen als rechtzaken, bedreiging, contactverboden en meer zijn ineens geen ver van ons bed ding meer… We leven een bijzonder leven, maar bovenal genieten we met elkaar enorm van de kinderen in ons leven! We genieten van de ontwikkeling die de kinderen doormaken en van de ontwikkeling die we zelf als (pleeg)ouders ook doormaken.

Vragen?

Het plan is dat ik ga schrijven hoe het écht is, de leuke dingen en de minder leuke dingen. Regeldingen, zorgen die we hebben, gevolgen die we zien in onze vrienden- en familiekring, therapiën die we meemaken, de bezoekregelingen, gelddingen, enz. enz. De komende tijd zal ik schrijven over wat ik denk dat leuk is om te lezen voor toekomstige pleegouders, pleegouders die het leuk vinden om van andere pleeggezinnen te lezen of mensen die geïnteresseerd zijn in het pleegouderschap. Als je dit leest en je hebt een speciale vraag, stel hem vooral!

Naast het schrijven van een blog lijkt het me ook leuk om wat extra dingen te gaan schrijven. Dus er zijn plannen om boekreviews te schrijven van boeken over pleegzorg in de breedste zin van het woord. Dus prenteboeken, romans, leerboeken, dagboeken, enz. Ook lijkt het me leuk om dingen die ik op het internet vind over pleegzorg met jullie te delen, hoe dat er precies uit gaat zien allemaal weet ik nu nog niet, maar ik heb er zin in!

Het begin is gemaakt, daar ga ik….

Volgen en delen

Geef een reactie