Ik kreeg een kind te leen – Ester Naomi Perquin

Soms is pleegzorg onmogelijk in woorden uit te drukken, of soms kun je er zelf op dat moment even geen woorden aan geven… Sommige mensen hebben als talent om gevoel in woorden te vangen, om woorden te geven aan hun eigen gevoel of zelfs aan het gevoel van anderen. Er zijn zulke prachtige gedichten en teksten over pleegzorg en die wil ik graag met jullie delen.

Vandaag wil ik graag deze woorden met jullie delen, geschreven door dichter de vaderlands Ester Naomi Perquin speciaal voor de week van de pleegzorg in november 2017. Een bijzonder gedicht over de ambivalente gevoelens die horen bij pleegzorg. Het willen zorgen, aantrekken en afstoten, genieten van kleine stapjes en het kwetsbare evenwicht tijdens een pleegzorg plaatsing.

Zelf heb ik wel wat moeite met de term lenen, een kind lenen… Het is geen gebruiksvoorwerp, kinderen kun je niet over en weer uitlenen. Misschien is dat alleen mijn eigen gevoel?

De rest van de woorden en zinnen raken me wel, bijzonder hoe het gevoel aan het begin van een plaatsing, het blij zijn met ieder stapje, in woorden gevangen is. Lees je met me mee?

Volgen en delen

3 comments

Geef een reactie