K3 – Jij bent mooi

Meer pleegouders, er zijn hard meer pleegouders nodig in zowel België als Nederland en dit jaar gaat Studio 100 helpen in deze zoektocht. Een bijzondere samenwerking die eind vorig jaar ingeluid werd met een lied van K3 “Jij bent mooi”. 40 pleegkinderen en pleegouders spelen mee in de clip, échte pleegkinderen en pleegouders uit Nederland en België, een droom die uitkwam voor sommige kinderen. In de media werd het breed uitgemeten zoals we dat van Studio 100 natuurlijk wel gewend zijn en dus ging ik met hoge verwachtingen naar het liedje luisteren. Een lied dat de samenwerking tussen Studio 100 en pleegzorg opende, een lied dat zou gaan helpen in deze zoektocht, ik verwachtte naast een swingend, vrolijk en dansbaar nummer, ook een fantastische tekst…

Op de verschillende social media kanalen had ik al stukjes van de videoclip opnames voorbij zien komen. Geweldig om te zien hoe deze pleegkinderen meegenomen werden in de opnames van een échte K3 videoclip! Ik kan daar enorm blij van worden! De dag dat het nummer uit kwam kon ik niet wachten om het liedje te luisteren, ik geef toe, ik had enorm hoge verwachtingen!

Het lied is alles wat je ervan verwacht, vrolijk, mooie stemmen en een erg leuk dansje dat hier thuis al flink meegedanst wordt. De videoclip vind ik ook écht heel leuk gedaan, al die kinderen, je zíét ze genieten en hun best doen. Onze (pleeg)kinderen zijn enorm enthousiast over het lied, K3 die een lied zingt speciaal voor pleegkinderen, een clip vol pleegkinderen, zo mooi om te zien dat onze oudste daar echt een stukje eigenwaarde van terug krijgt.

Jammer van de tekst…

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben teleurgesteld in de tekst. Het is geen rare tekst en de boodschap is heel mooi, maar ik vind het in het licht van pleegzorg best confronterend… De dames zingen in het lied “Wat als je liefje ervandoor gaat en je plots alleen op straat staat, met je koffers en je huisraad”… Prima lied als je zingt over de liefde, drama en romantiek, maar voor pleegkinderen is ‘plots alleen op straat staan’, ‘met koffers’ enorm confronterend. In het geval van onze pleegzoon stond hij ook daadwerkelijk alleen op straat, meegenomen door de politie, weg van alles wat hij kende… Geen koffers in zijn geval, hij kreeg niet de tijd om een koffer of tas te pakken. Alles wat hij bij zich had was de kleding die hij droeg, niet ééns zijn knuffel voor de nacht…

Als je het mij vraagt hebben ze gewoon een nummer dat al klaar lag gepakt en opgenomen voor de pleegzorgcampagne. Heel tof dat het gedaan wordt, dit lied, maar ik had graag gezien dat er even iets langer over de tekst was nagedacht…

Iets meer pleegzorggevoeligheid was leuk geweest…

Tekst van het liedje:

Ik ken een liedje dat je blij maakt
Als je ooit de weg eens kwijt raakt
En je goede bui het werk staakt
Eyo, eyo-yo!

Als je liefje ervandoor gaat
En je plots alleen op straat staat
Met je koffers en je huisraad
Eyo, eyo-yo!

Reken op mij, ik kom eraan
En dan zing ik samen met jou
Terwijl we voor die spiegel staan
Jij hebt iemand die van je houdt!

REFREIN
Jij bent mooi, jij bent mooi
Mooi vanbinnen en vanbuiten
Jij bent mooi, jij bent mooi
Eyo, eyo-yo!

Jij bent mooi, jij bent mooi
Blijf het zingen, blijf het fluiten
Jij bent mooi, jij bent mooi
Eyo, eyo-yo! Eyo! Eyo! Eyo, eyo-yo!

Als je portefeuille leeg blijkt
Er geen lintje op je borst prijkt
En er niemand naar je omkijkt
Eyo, eyo-yo!

Reken op mij, ik kom eraan
En dan zing ik samen met jou
Terwijl we voor die spiegel staan
Jij hebt iemand die van je houdt!

Eyo, eyo-yo! Eyo! Eyo! Eyo, eyo-yo!

Je maakt van elke koude druildag
Een plek waar liefde zich ontplooit
Waar je met zoentjes en met complimentjes gooit

En waar je met die warme glimlach
Iemands hart opnieuw ontdooit
En daarom vind ik jou zo hemels-, hemelsmooi

Jij bent mooi, jij bent mooi
Eyo, eyo-yo!

Volgen en delen

One thought on “K3 – Jij bent mooi

Geef een reactie