Ouders gevraagd – Kinderen voor Kinderen

Meer..., Muziek

Als kind was ik gék op Kinderen voor Kinderen, natuurlijk de bekende liedjes zoals “Op een onbewoond eiland” en “Als ik de baas zou zijn van het journaal”, maar ik kende ook veel van de minder bekende liedjes. Heerlijk meezingen met de liedjes op mijn cassettebandjes!

Toen wij op zoek gingen naar informatie over pleegouderschap, stuitte ik op een liedje van Kinderen voor Kinderen uit 2009: Ouders gevraagd. Het liedje sprak me meteen enorm aan, dit was wat ik graag wilde! Ik wilde graag ontbijt maken, naar school brengen, de brede schouder bieden die een kind nodig zou hebben! Ik zag ons toekomstige pleegkindje in gedachten staan op zijn of haar verjaardag zonder verjaardagsfeestje en zonder cadeautjes en mijn hart huilde bij dit liedje…

Een prachtig lied dat op kindermanier uitlegt waarom er zó hard pleegouders nodig zijn!!! Graag wil ik jullie daarom ook het liedje laten horen. Onder het filmpje vindt je ook de tekst van het liedje.

Dit is de tekst van het liedje:

Ik maak me morgens wakker
Ik zorg voor mijn ontbijt
Ik zorg dat ik op tijd
op de fiets naar school toe rijd
Ik sta op mij te wachten
bij de moeders op het plein
Ik sta langs de lijn
bij de voetbal trots op mij te zijn

Verwacht niet van een kind
Dat het zichzelf opvoedt
Het heeft een ouder nodig
Die dat voor hem doet
Lieve ouders nodig
Brede schouders nodig
En een arm om hem heen
Een huis, een tijdelijk thuis
Een kind kan het niet alleen

Ik geef mezelf cadeautjes
op mijn verjaarspartij
Ik hou zelfs als ik boos ben
onvoorwaardelijk van mij
Ik troost me, droog mijn tranen
Ik maak dat ik weer lach
Ik wens mij elke avond
Welterusten, goeie nacht!

Verwacht niet van een kind
Dat het zichzelf opvoedt
Het heeft een ouder nodig
Die dat voor hem doet
Lieve ouders nodig
Brede schouders nodig
En een arm om hem heen
Een huis, een tijdelijk thuis
Een kind kan het niet alleen

Volgen en delen

Geef een reactie