Luieruitslag en slapeloze nachten

Mijn blog

Oorontsteking, dat móet het wel zijn besluiten m’n schoonzusjes tijdens een gezamenlijk weekendje weg. Ons jongste pleegzoontje is ‘s nachts uren wakker geweest. Gillen van het huilen, koortsig en écht niet in zijn hum… Tegen de morgen begint één van zijn oortjes viezig te lekken, dus oorontsteking is de gezamenlijke diagnose. We geven dus paracetamol zetpillen en merken inderdaad dat het langzaamaan beter wordt… De volgende nacht gaat het iets beter, wel nog lastig in slaap vallen, snel wakker en heel licht slapen, maar het lijkt alsof we het ergste achter de rug hebben…

Twee dagen later slaapt hij wéér slecht, de koorts is veel minder maar nog steeds heeft hij lichte verhoging. Als ik de dokter bel hoor ik van de assistente dat het het typische virus lijkt dat ons dorp rond woekert, of ik het nog een paar dagen aan wil kijken. Tja, wat zeg je dan? Langzaamaan loop ik zelf ook op mijn tandvlees en samen worden we er niet gezelliger op. Ik als anti-beeldschermpolitie merk dat ik ‘s middags de kinderen gezellig een winterse film laat kijken, ben ik zó moe? Naar buiten gaan met drie kinderen lijkt een hindernis die groter is dan ik kan nemen en als de nieuwe voogd belt laat ik helaas geen goeie eerste indruk achter…

Weer lijkt het beter te gaan, samen slapen we bijna twee dagen aan één stuk. Echt aankleden doen we niet meer, mama is moe! Ons pleegdochtertje krijgt hoestaanvallen, een loopneus en verhoging en ja hoor, de kleinste doet gezellig met haar mee. Drie nachten lang lig ik met twee zieke kindjes in bed en ik merk dat ik aan het eind van mijn latijn ben… Help!!!

Inmiddels zijn we precies vier weken aan het klungelen en ik weet het even écht niet meer. Zal ik vanmiddag de dokter bellen? Zal ik weer afgescheept worden? Ik denk er even over na, zet een kopje koffie en verschoon een luier….

Luieruitslag?

Luieruitslag!!! Wacht, dit heb ik eerder meegemaakt. Al maanden lang heeft ons pleegzoontje één tand en toen die tand doorkwam is het enige moment in zijn leventje geweest dat hij eerder luieruitslag heeft gehad! En nu luieruitslag? Even snel mijn handen wassen en dan… Voorzichtig ga ik met zijn vinger voelen in zijn mondje en mijn mond valt open van verbazing. Twéé dagen geleden heb ik nog een leuke foto gemaakt van zijn mond waar heel duidelijk één tandje op te zien was en nu heeft hij er ZES!!! Zes tanden zijn er in twee dagen doorgekomen?! Zal al die akeligheid daar vandaan zijn gekomen?

Wat een ellende was dit! Alle slapeloze nachten, de koorts, het huilen en gillen, de oortjes, onze enorme vermoeidheid. Dus hier en nu vraag ik om jullie hulp: wie heeft er tips bij doorkomende tandjes? Hoe herken jij het bij je kind en zijn er ooit in zo korte tijd bij jou kind zoveel tanden doorgekomen?

Van het ene op het andere moment heeft onze baby een mond vol tandjes, wat wordt hij al groot! Waar gaat de tijd heen en hoe kan het dat hij voor mijn gevoel nog maar pas in ons leven is gekomen?

Wat hou ik van dit mannetje, luieruitslag, slapeloze nachten en al! 😊

Volgen en delen

4 comments

 • Zo, 6 tegelijk, arm mannetje!
  Je zou een barnsteen-kettinkje of armbandje kunnen proberen ( Google maar eens) dat schijnt goed te helpen. Wat bij ons ook goed hielp was Gengigel.
  Maar sommige kinderen hebben er helaas gewoon meer last van dan andere kinderen 🙁
  Onze kinderen kregen ze allemaal vroeg, rond 4 maanden, en snel achter elkaar maar ondanks dat, vaak wel veel last. Niet leuk!

 • De boventanden geven idd oorklachten… 🙁 vooral de hoektanden…
  Vsm hielp hier altijd heel goed. Weet de exacte naam niet meer. Maar die verhelpt niet alleen de pijn, maar meer.

 • Helaas bij onze pleeg uk ook het geval. Vermoeiend hé… 😉
  Wij geven paracetamol voor de oorpijn maar verder ondernemen we niet zo veel ivm de tandjes. Er bestaat gel om even op het tandvlees te smeren, maar ben niet zo een voorstander.
  Veel troost, knuffels en shmink voor de wallen onder onze ogen haha
  Beterschap!

Geef een reactie