Pleegmoeder – Marieke

Afgelopen vrijdag schreef ik over een verschrikkelijk weekend, een weekend waarin wij een keuze moesten maken die niemand kán maken. Hoe zeg je nee tegen een kind dat veiligheid, liefde en structuur nodig heeft? Hoe zeg je nee als alles in je hart en lichaam ja schreeuwt? En toch moesten wij juist díe keuze maken…

In de dagen erna vroeg Marieke (ik denk op facebook, destijds had ze nog geen Instagram), of ze voor iemand een gedicht kon schrijven. Ik heb daarop gereageerd en haar gevraagd om dit moment voor ons in een gedicht te verwoorden. Toen ik het gedicht kreeg kon ik alleen maar huilen, wat heeft ze het gevoel van dat moment fantastisch weten te vinden, de situatie in woorden gevangen… Práchtig!!!

En nu, nu ik een blog ben begonnen kan ik niet anders dan dit gedicht met jullie delen! Voor alle pleegouders die op eenzelfde punt staan, hebben gestaan of ooit zullen staan en nee (hebben) moeten zeggen terwijl hun hart anders wil, voor alle aspirant pleegouders om te laten zien dat ook dít bij pleegzorg hoort en voor alle andere mensen die op dit blog belanden omdat het zó past bij mijn leven als pleegmoeder.

Geschreven door Marieke gedichten voor mama

Volgen en delen

Geef een reactie