Pleegouderblog – Inge VandeWeege

Het is inmiddels alweer zoveel jaren terug dat ik voor het eerst nadacht over pleegzorg, als kind al wilde ik zorgen voor kinderen wiens ouders dat niet konden, maar eigenlijk pas na ons huwelijk kwam dat verlangen weer bovendrijven. Vanaf het moment dat het een gesprek werd tussen manlief en mijzelf, zocht ik alles wat ik kon vinden over pleegzorg. Ik heb tientallen boeken gelezen, dagboeken van pleegmoeders en een enkele pleegvader, studieboeken voor maatschappelijk werk, pedagogiek of jeugdbescherming en ook kinderboeken die het onderwerp raakten. Op het internet ging ik ook op zoek, maar destijds (al lijken de jaren nog zo weinig) was er frustrerend weinig te vinden.

Ik zou willen dat ik op dat moment de huidige website van Inge gevonden had, wát een rijkdom aan adviezen, informatie, ervaringsverhalen en video’s, wat had ik het allemaal opgezogen! Het is precies daarom dat ik haar website/blog graag onder jullie aandacht wil brengen. Voor aspirant pleegouders, maar zéker ook voor de pleegouders die op dit moment zorgen voor een kind dat worstelt met hechting of trauma.

Inge deelt haar ervaring, de tips en trucs die ze zelf met/op haar pleegzoon heeft uitgeprobeerd, de dingen die werken of niet werken. Ze is eerlijk, recht door zee en schrijft niet om de moeilijke onderwerpen heen. Ze schrijft zoals het is, rauw, ingewikkeld, moeilijk, maar als het lukt en als het goed gaat, is het fantastisch!

Wat is er allemaal te vinden?

Allereerst vind je er de blog, als beginnend pleegouder smulde ik van de verhalen van andere pleegouders en eigenlijk geniet ik er nog steeds erg van. Inmiddels heb ik zelf natuurlijk flink wat ervaring, maar nog steeds leer ik dingen van Inge! Ze heeft zoveel ervaring en een enorm fijne manier van dingen overbrengen. Ik lees graag haar blogs, mede ook door haar fijne schrijfstijl.

Natuurlijk kun je op de website ook Inges boek Een (h)echte uitdaging kopen, een bijzonder boek dat ik alle pleegouders aanraad! Of je nou nét komt kijken in pleegzorgland of al jaren pleegouder bent, we hebben allemaal te maken met kinderen met bijzonder gedrag en soms begrijp je er even helemaal niets meer van. Inge legt in haar boek heel fijn uit aan de hand van voorbeelden wat voor haar heeft gewerkt en ook waarom. Een boek dat in iedere boekenkast zou moeten staan!

Als organisatie kun je Inge ook uitnodigen om te spreken, inmiddels heb ik bij onze pleegzorgorganisatie een avond met haar aangevraagd, ik hoop dat het zover gaat komen want ik denk dat we als pleegouders veel van elkaar kunnen leren!

Mijn mening?

Inge heeft een fijne website neergezet, veel informatie en ervaringsverhalen (waar ik zo van hou) en ook verdere informatie over haar werk. Ken je Inge nog niet? Dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen en je meteen aan te melden voor de videoserie die ze gemaakt heeft! 😉

Volgen en delen

One thought on “Pleegouderblog – Inge VandeWeege

Geef een reactie