Pleegzorg Nederland

Als het gaat om pleegzorg online kan ik nergens anders starten dan op dé startpagina over pleegzorg in Nederland. Pleegzorg.nl is een bron aan informatie die in de afgelopen jaren groter, uitgebreider en mooier is geworden. Dit is de plek waar je een informatiepakket over het pleegouderschap aan kunt vragen, de plek waar je alle informatiebijeenkomsten in Nederland kunt vinden en waar je op veel van je vragen antwoord kunt krijgen.

Wie is pleegzorg Nederland?

Pleegzorg Nederland is een samenwerkingsverband van pleegzorgorganisaties in heel Nederland. Zoals vaker bij pleegzorgzaken wordt ook pleegzorg Nederland gesponsord door stichting kinderpostzegels. Een goeie bron om de eerste informatie in te winnen dus.

Pleegzorg

De website geeft antwoord op vragen als wanneer wordt een kind pleegkind, aan welke eisen moet je als pleegouder voldoen, welke financiële regelingen zijn er voor pleegouders, enz. Maar ook voor biologische ouders van een pleegkind is er informatie te vinden over bijvoorbeeld de soorten pleegzorg maar ook over je rechten en plichten als ouder.

Naast de zakelijke en feitelijke kant van pleegzorg, wordt ook de persoonlijke kant belicht. Interviews met pleegouders, pleegkinderen en ouders, filmpjes, boekentips en meer kun je allemaal vinden op de website.

Spreekbeurt

Een leuk extraatje voor als je een spreekbeurt wilt houden over pleegzorg, pleegkinderen of pleegouder zijn, dan kun je ook hier een pakket aanvragen. Een leuk pakket weet ik uit ervaring, dat wordt sowieso een leuke spreekbeurt!

Website

Ik vind de website prettig voor mensen die voor het eerst in aanraking komen met pleegzorg. Als je al een tijdje meeloopt heb je er eigenlijk weinig meer te zoeken. Ze houden het nieuws over pleegzorg en pleegzorg gerelateerde onderwerpen bij, dat is misschien nog leuk om nu en dan eens te bekijken, maar over het algemeen zul je in een later stadium van je pleegouderavontuur deze website waarschijnlijk niet meer bezoeken.

Een tip dus voor iedereen die nadenkt over het worden van pleegouder!

Volgen en delen

Geef een reactie