Pleegzorg online – Pleegzorg avonturen op Instagram

Als pleegmoeder en ook al als aspirant pleegmoeder, vind en vond ik het heerlijk om de ervaringen van andere pleegouders te lezen. Pleegzorg is hoewel vaak hetzelfde, soms gewoon ook héél anders is dan het ‘gewone’ opvoeden en zorgen voor kinderen. Te maken hebben met voogd, pleegzorgwerkers, hulpverleners, biologische ouders en verdere familie en alle andere mensen die om een pleegkind staan, is zó anders en soms zó niet te begrijpen, dat het fijn is om te lezen over mensen die het ook leven. Instagram is voor mij de laatste jaren echt dé plek geworden waar ik andere pleegouders ontmoet, volg en spreek. Niet gebonden aan regio, vrije tijd of oppasmogelijkheden, kun je op Instagram op je eigen tijd inloggen en op je gemakje meelezen, meekijken en reageren en kletsen met een aantal superleuk pleegouders.

Vandaag wil ik jullie graag voorstellen aan Judith, pleegmoeder en sinds juli 2019 actief op Instagram onder de naam pleeg.zorgavonturen. Ze deelt in korte Instagram blogs haar leven als pleegmoeder, heel persoonlijk, dichtbij en eerlijk. Voor mij een verademing, een plek van herkenning, geruststelling en eerlijk is eerlijk, soms ook vermaak. Judith deelt de keiharde werkelijkheid van pleegouderschap, maar ook de mooie momenten.

Intensieve therapie

In het afgelopen jaar deelde ze uitgebreid over een enorm intensieve traumatherapie, een bijzonder proces waar heel weinig over te vinden is. Wat enorm waardevol om op zo’n anonieme manier openheid te geven over deze therapie waar in pleegzorg vaker over gepraat  wordt, maar voor pleegouders vrijwel geen ervaringsverhalen over te vinden zijn. Zelf volgde ik de korte blogs op Instagram op de voet, leefde op m’n eigen manier enorm met het gezin mee en ben dankbaar voor deze manier van contact tussen pleegouders.

Ook in het afgelopen jaar liet Judith zien dat contact met biologische ouders of in dit geval een moeder, heel anders kan zijn dan hoe wij dat tot nu toe ervaren hebben. We hebben aardig wat ervaring op dit gebied, maar erg positief is het tot nu toe eigenlijk niet geweest. Judith verteld over het contact dat zij met bio mama heeft en laat zien dat ze bijvoorbeeld via Whatsapp haar dankbaarheid uit. Een positief geluid over contact met biologische ouders mist ook op het internet als je het mij vraagt. Op een mooie manier geeft Pleegzorg avonturen er handen en voeten aan.

Positief en eerlijk

Als je een groepje pleegouders bij elkaar zet is een groot en reeel gevaar dat het een klaaguurtje wordt. Wat is er allemaal niet goed aan jeugdzorg, voogden, pleegzorgwerkers en biologische ouders. Hoe moeilijk en hoe zwaar is het allemaal en hoe erg wordt het niet gezien wat we als pleegouders allemaal doen en opgeven. Op het instagram-account van Judith worden de zware momenten of negatieve dingen niet ontkent over omzeilt, maar ze schrijft positief en eerlijk. Fijn om te lezen en een mooi account om te volgen!

Blog

Naast haar Instagram schrijft Judith ook maandelijks een blog op Mamavandijk.nl, een eerlijke blog over haar pleegzorgavontuur, moederschap op een pleegzorg manier. Mooi om te lezen, voor mij een bron van herkenning maar voor aspirant pleegouders een informatiebron en voor andere moeders en mensen wellicht een kennismaking met pleegmoederschap. Geniet je net als ik van Judiths korte Instagramblogs, ga dan ook zeker haar langere blogs eens lezen!

Judith, bedankt voor je openheid en eerlijkheid! Ik hoop dat je nog lang op deze manier je leven als pleegmoeder blijft delen!

Volgen en delen

Geef een reactie