ReMoved – Korte film op You Tube

Film, Meer...

Als je het hebt over pleegzorg, heb je het over een wereld waar je je meestal geen voorstelling van kunt maken. Pleegkinderen hebben allemaal een verschillende achtergrond, allemaal hun eigen verhaal en ook de problematiek van het biologische gezin is divers. Deze korte film zegt niet dat alle pleegkinderen uit een soortgelijke situatie komen, het gaat om een voorbeeld.

Nathanael Matanick is de producent van de korte film die op You Tube meer dan 23 miljoen views heeft. De film is gemaakt om bewustzijn te creëren voor pleegzorg en om ervoor te zorgen dat pleegouders een betere begeleiding zouden krijgen. Begin januari was in het nieuws dat ook onder Nederlandse pleeggezinnen de grootste reden die aangedragen wordt om te stoppen met pleegzorg, het gebrek is aan goede begeleiding, het gevoel niet gesteund te worden en zelfs niet serieus genomen te worden.

Removed is een enorm aangrijpende en hartverscheurende film van bijna 13 minuten en vertelt het verhaal van een jong meisje Zoë, dat nog bij haar biologische moeder in huis woont. Zoë: “Ik ben niet gezien, niet gehoord, niet gewild. Dat is wat ik ben, als ik tenminste iets ben….” Een inkijkje in het hoofd van een pleegkind, onverklaarbaar gedrag krijgt ineens een verklaring, ongelovelijk indrukwekkend en met geen pen te beschrijven en dat ga ik dus ook niet proberen…

Removed – Nathanael Matanick

Er valt na deze film niets meer te zeggen, alles is al gezegd… Zoë: “Dit is mijn verleden, mijn verhaal, maar niet mijn schuld. (…) Je kan van mij houden. Ik ben het waard om voor te zorgen.”

Volgen en delen

One thought on “ReMoved – Korte film op You Tube

Geef een reactie