Tracy Beaker II – Jacqueline Wilson

Na het eerste deel ben ik meteen doorgegaan in het tweede deel van Tracy Beaker. Het verhaal spreekt enorm aan en is voor pleegkinderen enorm fijn om eindelijk eens te lezen over een kind zoals zij! Een kind dat niet bij zijn of haar eigen papa en mama kan wonen, die dat niet leuk vind en die in haar hoofd ook de moeiten heeft die veel pleegkinderen zullen herkennen.

Onze pleegzoon vond het geweldig dat ik een leesboek voor hem had gevonden dat gaat over een pleegkind. Hij is dus niet het enige kind op de wereld dat pleegkind is en hoewel hij dat heus wel wist (alleen al in ons gezin kent hij andere pleegkinderen, zijn broertje en zusjes zijn ook pleegkinderen en ook van vrienden van ons kent hij andere pleegkinderen), was dit boek voor hem heerlijk om te lezen!

Het lef van Tracy Beaker

Het verhaal van Tracy Beaker eindigt als Tracy kennismaakt met Cam, journaliste. Ze sluiten een bijzondere vriendschap en Cam haalt Tracy verschillende keren op om samen iets leuks te gaan doen. In Tracys hoofd ontstaat een plan, Cam is degene die ervoor kan zorgen dat Tracy éindelijk uit het kindertehuis gehaald kan worden! Cam moet de pleegmoeder worden van Tracy.

Cam stribbelt tegen maar gaat van Tracy met al haar haken en ogen houden en natuurlijk wordt Cam de pleegmoeder van Tracy! Ze gaan een fantastische toekomst tegemoet die keihard verstoort wordt als zomaar uit het niets de biologische moeder van Tracy opduikt! In Tracy’s hoofd gaan radertjes draaien, ze voelt zich verscheurd maar de verplichting aan haar moeder wint in haar hoofd. Tracy gaat weer bij haar moeder wonen!

Verdriet en ingewikkeldheden, kan de moeder van Tracy eigenlijk wel voor haar zorgen? Zal dit goed gaan? Mijn conclusie is dat ook dit een superleuk boek is om te lezen, het eind is tóch verrassend en het boek is spannend hoewel je in het begin al denkt te weten wat er gaat gebeuren. Voor kinderen leuk om eens te lezen hoe het is om een pleegkind te zijn, voor pleegkinderen zullen sommige dingen een feest der herkenning zijn.

Via deze link kun je het boek online kopen. Natuurlijk kun je het ook in je eigen boekhandel halen of lenen in de bibliotheek.

Erg leuk!

Volgen en delen

Geef een reactie