Wiebel – Lentezoet

Eigenlijk denk ik dat iedereen die dit leest, Lentezoet kent. Lentezoet is de allias, of de merknaam van Thirza, moeder van vier en waanzinnig goed met woorden. Ze weet gevoel en emoties te vangen in prachtige woorden, gedichten en versjes. Telkens weer weet ze mij te raken met de woorden die ze schrijft.

Eerlijk, emotioneel, recht doorzee, ontwapenend en recht uit het hart. Verschillende van haar woordkunsten raken mij enorm, maar aan het begin van ons pleegouderavontuur zorgden wij voor een jongetje. Enorm beschadigd en getraumatiseerd, maar wat een prachtige jongen! “Wiebel” was het eerste dat ik bewust van Thirza gelezen heb en het is meteen recht in mijn hart geland.

De woorden lijken geschreven speciaal en alleen voor dat eerste jongetje waar wij voor mochten zorgen, het jongetje dat mij (pleeg)moeder maakte en me compleet in de war maakte. Dat ervoor zorgde dat ik ging twijfelen aan alles wat ik wist van opvoeding en kinderen, maar ook het jongetje dat ervoor zorgde dat ik zekerder dan ooit wist dat pleegmoeder zijn was waar ik voor gemaakt ben…

Dit zijn de woorden waar ik over schrijf:

Volgen en delen

Geef een reactie